مدیریت جامع حوزه آبخیز، تنها راه برون رفت از مشکل آب
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، صبح امروز هادی دهقانی معاون آبخیزداری اداره کل با حضور در برنامه ی زنده ی بی تعارف شبکه نور گفت: تنها راه برون رفت از مشکل آب و تقویت سفره های آب زیرزمینی، مدیریت جامع حوزه آبخیز و توسعه ی پایدار است.
دهقانی با اشاره به کاهش حجم آب سفره های آب زیرزمینی و بارشهای رگباری و نامرتب گفت: بارشها در دهه های اخیر به گونه ای شده که به صورت سیلابی بوده و به سرعت به روان آب تبدیل شده و از دسترس خارج می شود و معاونت آبخیزداری این اداره کل در تلاش است تا با ایجاد بندهای کوچک سرعت آب را کنترل کرده و به تقویت سفره های آب زیرزمینی و تقویت پوشش گیاهی کمک کند.
معاون آبخیزداری افزود: در سال های اخیر، سیلاب ها به محدوده ی شهری وارد شده و ما شاهد سیلاب در بالادست شهرک مهدیه، بوستان جوان ، جاده اراک و... بوده ایم. برهمین اساس مطالعاتی در حوزه ی آبخیز شهرک مهدیه، کوه نمک و رودخانه قره چای در حال انجام است و در صورت تامین اعتبار، پروژه ی کنترل سیلاب شهری نیز اجرایی خواهد شد.
دهقانی گفت: برای دستیابی به توسعه ی پایدار و مدیریت جامع حوزه ی آبخیز، کارگروهی در تمامی استان ها به ریاست استاندار تشکیل شده و دستگاه های مختلف در آن عضو هستند. بایستی پروژه های عمرانی و توسعه ای ابتدا در این کارگروه مطرح و سپس اجرایی شود تا کمترین آسیب به منابع طبیعی وارد شود. در استان ما نیز این کارگروه 5 سال است تشکیل شده اما نیازمند پیگیری بیشتر استاندار محترم و همراهی همه ی دستگاه هاست.
.jpg)
.jpg)

نظر شما :